Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Α Π Ο Τ Η Ν Ι Ε Ρ Α Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Η Τ Ω Ν Α Γ Ι Ω Ν Ρ Α Φ Α Η Λ , Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Υ Κ Α Ι Ε Ι Ρ Η Ν Η Σ Τ Η Ν Τ Ρ Ι Τ Η Τ Ο Υ Π Α Σ Χ Α Σ Τ Ο Ν Υ Π Ο - Α Ν Ε Γ Ε Ρ Σ Ι Ν Ι Ε Ρ Ο Ν Α Ο Τ Ο Υ Σ Όπως κάθε χρόνο, ετελέσθη και εφέτος η Ιερά Πανήγυρις των νεοφανών ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης επί τη μνήμη του Μαρτυρίου τους, ανήμερα της Τρίτης του Πάσχα του έτους 1463.
Για πρώτη φορά εφέτος, οι Ιερές Ακολουθίες ετελέσθησαν στον νέο, υπό ανέγερσιν Ιερό Ναό της Αδελφότητός μας προς δόξαν των Τιμωμένων Αγίων της Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Έτσι, ο νεο-ανεγειρόμενος Ιερός Ναός ελειτούργησε διά πρώτη φορά, στην επέτειο της Ιεράς Μνήμης του Μαρτυρίου των Αγίων.
Τη Δευτέρα 16 Απριλίου, παραμονή της Εορτής, ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία Ιερέων της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και πλήθους πιστών. Ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε δια τους Αγίους Μάρτυρες που αποτελούν τους κατ' εξοχήν συνεχιστές και διαδόχους του έργου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αναφέρθηκε στο γεγονός της αποκάλυψης των Ιερών Λειψάνων και του Βίου των Μαρτύρων που επιτελείται υπό του Θεού σε όλες τις εποχές στην Εκκλησία και συνεχίζεται και στην εποχή μας με την θαυμαστή αποκάλυψη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, με πλήθος θαυμάτων και σημείων. Οι νεοφανείς Αυτοί Μάρτυρες, στήριγμα και καύχημα όλων των ορθοδόξων εθνών, καλούν τους σύγχρονους Χριστιανούς να τους μιμηθούν ζώντας σύμφωνα με τις ευαγγελικές επιταγές, ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα του κόσμου τούτου.
Την Τρίτη 17 Απριλίου, ανήμερα της Εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κυρίλλου, καθώς και Αρτοκλασία. Ενώ το εσπέρας, ετελέσθη Παράκλησις στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και ετέθη σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ραφαήλ.
Άπασες οι Ιερές Ακολουθίες ετελέσθησαν κατανυκτικά, αλλά και χαρμόσυνα, όπως αρμόζει στην Αναστάσιμη ατμόσφαιρα των ημερών, αλλά και στην ανάμνηση του Μαρτυρίου των τιμωμένων Αγίων, που αποτελεί πηγή αιώνιας και ένδοξης χαράς δια τους Μάρτυρες και όσους τους ευλαβούνται και τους τιμούν. Η χαρά βεβαίως των προσκυνητών έγινε ακόμα πιο εμφανής, λόγω του νεό-τευκτου Ιερού Ναού προς τιμήν των θαυματουργών Αγίων, με την ευχή όλων να αποτελέσει τόπο εκπορεύσεως χάριτος, αλλά και δόξας και τιμής του Ονόματος Αυτών.
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα της Ιεράς Πανηγύρεως.
Από τις Ιερές Ακολουθίες της Δευτέρας του Πάσχα, 16ης Απριλίου, παραμονής της Εορτής.
altalt
 altalt
 altalt
altalt
 alt alt
 alt alt
 alt alt
 altalt
 altalt
 altalt

Από τις Ιερές Ακολουθίες της Τρίτης του Πάσχα, 17ης Απριλίου, ανήμερα της Εορτής. 
 altalt 
 altalt 
 altalt 
 altalt 
 altalt 
 altalt 
 altalt 
 altalt 
 altalt 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου